Recept voor gezonde koekjes

Er zijn honderden recepten voor koekjes. In al die recepten wordt echter suiker gebruikt. En zoals iedereen ondertussen wel weet: suiker is heel ongezond. Maar waar vind je dan een gezonde koekjes recept?

Gezond
Als je een gezonde koekjes recept zoekt, zal je eerst moeten definiëren wat gezond is. Koekjes zonder suiker zijn in ieder geval al gezonder dan veel andere koekjes. Vaak worden deze gezonde koekjes gezoet met honing, ahornsiroop of een andere ongeraffineerde zoetmaker. Ook scheelt het als je volkorenbloem gebruikt in plaats van gewone bloem. Op die manier kan je het zo gezond maken als je zelf wilt.

Recept
250 gram volkoren bloem
200 gram boter
3 eetlepels honing
Een paar handjes: nootjes, zaden, kokosrasp, gojibessen, stukjes gedroogd fruit…wat je wilt.

De oven voorverwarmen op 200 graden. Een overblik invetten. De ingrediënten samenvoegen en goed kneden totdat er een samenhangende bal is ontstaan. Het deeg in het blik doen en voor ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen. Na 20 minuten de koek controleren. Als de bovenzijde mooi bruin aan het worden is, de oven uitzetten en de koek er nog even in laten staan. Na 20 minuten heb je heerlijke koek!