Gezonde koekjes kopen

Wanneer je trek hebt in iets lekkers grijp je misschien snel naar een zak chips of snoep. Maar er zijn ook gezonde tussendoortjes die snel en erg lekker zijn.

Fruit
Een appel of banaan kan je natuurlijk eenvoudig uit de hand eten. Daarnaast kun je fruit perfect combineren met magere yoghurt of kwark. Ook erg lekker zijn appelchips, deze kan je zelf maken door plakjes appel met kaneel te bestrooien en in de oven te drogen.

Noten
Neem een handje ongezouten noten. Noten zijn een perfect gezond tussendoortje omdat noten je snel een vol gevoel geven. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ze goed zijn voor je haar, nagels en huid.

Groente
Bij gezonde tussendoortjes denk je al snel aan rauwkost. Wortel, komkommer, paprika en bleekselderij zijn erg lekker met een dipsaus op basis van yoghurt. Bijvoorbeeld basilicum-yoghurt dip of een kerrie-yoghurt dip. Ook lekker; verwarm in de oven een plak tomaat met mozzarella en avocado.

Koeken en cupcakes
In de winkel zijn gezonde tussendoortjes te vinden zoals noten-, mueslirepen. Zelf kun je ook mueslikoeken of muesli-cupcakes maken. Je kunt bij het bakken van cupcakes suiker vervangen door een rijpe banaan..