zelf koekjes bakken

Zelf koekjes bakken is leuk om te doen, met of zonder kinderen. Heb je binnenkort een feestje? Zet eens een bak zelf gebakken koekjes op tafel. Het is een originele traktatie en je weet zelf precies wat er in zit!

Zelf koekjes bakken? Hoe doe ik dat?
Je kunt natuurlijk een kant en klare mix in de supermarkt kopen. Maar zelf deeg maken is ook leuk om te doen en echt niet zo moeilijk.

Wat heb ik nodig?
– 100 gram bloem
– 100 gram basterdsuiker
– 150 gram zachte boter
– snufje zout

Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte. Nu kan je met leuke uitsteekvormpjes koekjes uitsteken. Je kan van het deeg ook een lange dikke rol maken en hier plakjes van 4 millimeter van snijden. Verwarm de oven voor op 160 graden, de baktijd is ongeveer 25 minuten.

Variaties
Natuurlijk kan je met dit recept variëren, voeg 3 eetlepels cacao toe voor chocoladekoekjes of 50 gram rozijnen voor rozijnenkoekjes. Je kunt ook versieren met glazuur, dit maak je door één eetlepel water en 100 gram poedersuiker met elkaar te vermengen. Als versiering strooi je er bijvoorbeeld hagelslag op. Smullen maar!